Hae

Mikrovaikuttajat ovat saapuneet myös Suomeen

Vaikuttajamarkkinointi on ollut suuressa kasvussa viimeisen parin vuoden aikana. Vaikuttajamarkkinoinnin avulla yritys tavoittaa keskeiset kohderyhmät, vaikuttaa heidän asenteisiin ja ostokäyttäytymiseen.

Aikaisemmin Brändit ovat suosineet vaikuttajia, joilla on paljon seuraajia, mutta nyt brändien kiinnostus on herännyt myös mikrovaikuttajia kohtaan. Vaikuttajamarkkinoinnissa yritys etsii niitä vaikuttajia, joiden arvot ja kohderyhmä sopivat yrityksen brändiin.

Mikä on mikrovaikuttaja?

Suomen markkinoilla mikrovaikuttajaksi luetaan henkilö, jolla on n. 1 000 – 5 000 seuraajaa sosiaalisen median kanavassa. Mikrovaikuttajat tekevät laadukasta sisältöä heitä kiinnostavista aiheista omaan kanavaansa.

Miksi mikrovaikuttajia tulisi hyödyntää?

Mikrovaikuttajat ovat aitoja ja helposti samaistuttavia. He ovat ”tavallisia ihmisiä”, jolloin heidän sanoma on myös uskottavampi kuin julkisuuden henkilöllä. Mikrovaikuttajien seuraajat ovat sitoutuneita ja uskollisia seuraajalleen. Seuraajat pitävät vaikuttajan suositusta melkein samassa arvossa kuin läheisen suositusta. Mikrovaikuttajan yleisö on yleensä kiinnostunut samoista asioista kuin vaikuttaja itse, jolloin kohdeyhmärajaus on tarkempi kuin isoilla vaikuttajalla.

Usean mikrovaikuttajan hyödyntäminen markkinoinnissa tavoittaa tehokkaasti juuri oikeaan kohderyhmään kuuluvat henkilöt. Mikrovaikuttajien hyödyntäminen on myös huomattavasti edullisempaa kuin suurten vaikuttajien. Samalla rahallisella panostuksella mikä menisi yhteen suureen vaikuttajaan yritys saa mikrovaikuttajia hyödyntämällä enemmän sisältöä sekä tarkemman ja sitoutuneemman kohderyhmän.

Johanna Varis, Vaikuttajamedia, Chief Operating Officer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *