Hae

Tiedote 1.11.2018: A-LEHTIEN ENTISET BLOGGAAJAT PERUSTIVAT OMAN MEDIATALON

Kun Vaikuttajamedian perustajat Johanna Varis ja Eveliina Ylönen saivat kuulla, että heidän vuosia käyttämänsä blogialusta lopetetaan, heidän piti pohtia blogiensa tulevaisuutta.

– Kun uutiset alustan loppumisesta tulivat, niin olihan se alkuun shokki. Asia ei nimittäin käynyt edes mielessä, koska blogi on ollut hyvässä nousussa ja kaupallisia yhteistöitä on ollut paljon, Vaikuttajamedian perustaja Johanna Varis kuvailee.

Samaan aikaan myös monen muun aktiivisen bloggaajan sopimus oli päättynyt, eikä uutta sopimusta uudelle alustalle tarjottu blogien suurista kävijämääristä huolimatta. Usean bloggaajan tulevaisuus jäi täysin auki.

Uutisten jälkeen Johanna Varis ja Eveliina Ylönen alkoivat saamaan viestejä bloggaajakollegoiltaan, jotka kannustivat parivaljakkoa perustamaan oman blogiportaalin.

– Soittelimme Johannan kanssa saman päivän aikana ja tulimme siihen tulokseen, että meille on auennut mahdollisuus, jota ei kannata ohittaa, kertoo Vaikuttajamedian toinen perustaja Eveliina Ylönen.

KUN EI OSATA TEHDÄ PIENESTI, NIIN TEHDÄÄN SITTEN ISOSTI

Johannalla ja Eveliinalla oli intressejä tehdä asiat isommin, eikä perustaa pelkkää blogiportaalia.

– Yli kahdeksan vuoden kokemukseni markkinoinnista, brändien rakentamisesta ja tapahtumatuotannosta teki vision aika selväksi. Halusimme perustaa mediatalon, johon kuuluvat Vaikuttajamedian omat bloggaajat, laaja vaikuttajaverkosto sekä vaikuttajatapahtumat, jossa on mukana Event Managerina myös Monna Pursiainen, Johanna kertoo.

Haasteeksi ilmeni aika, sillä kaikki tuli saada valmiiksi puolentoista kuukauden päästä, sillä Vaikuttajamedia haluttiin lanseerata 1.11.2018.

– Kyllä tässä töitä on tehty melkein kellon ympäri, mutta olemme ottaneet tämän positiivisena haasteena. Harvemmin sitä rakentaa brändin nollasta sataan, verkkosivuineen alle kahdessa kuukaudessa. Onneksi meillä on ollut alusta saakka joustava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, Eveliina lisää.

  Verkkosivuston ja blogiportaalin on toteuttanut Markkinointi Ukkonen Oy.

LÄPINÄKYVYYS JA HINNOITTELU NOSTETTIIN KILPAILUKEINOKSI

Eveliina ja Johanna ovat molemmat törmänneet bloggaajan urallaan haasteeseen, jossa blogiportaalit myyvät yrityksille kaupallisia yhteistöitä niin suurilla hinnoilla, ettei yrityksillä ole kiinnostusta lähteä yhteistyöhön. Vaikuttajamedia vastaa muun muassa tähän haasteeseen.

– Vaikuttajamediassa panostamme juurikin hinnoitteluun. Haluamme, että yrityksillä on varaa tehdä enemmän kaupallisia yhteistöitä yhdessä vaikuttajien kanssa. Sovimme jokaisen bloggaajamme kanssa palkkiot, jotka menevät linjassa blogin kävijämäärien kanssa. Emme halua yli- tai alihinnoitella yhteistöitä, Eveliina toteaa.

– Kaikilla bloggaajillamme on samanlaiset sopimukset, joissa määritellään niin mainostuottojen kuin kaupallisten yhteistöiden provisiot. Pyrimme siihen, että toimintamme on mahdollisimman läpinäkyvää bloggaajille, jotta kaikki ovat samalla viivalla, Johanna lisää.

HAKEMUKSIA SATELI JO ENNEN AVAUSTA

– Vaikuttajamedia on saanut aivan mahtavan vastaanoton. Olemme saaneet lukuisia hakemuksia blogiportaaliimme jo ennen kuin sivusto on ollut edes auki. Hakemuksia on tullut niin tuoreilta bloggaajilta, kuin vanhemmilta konkareilta. Olemme olleet todella otettuja saamastamme huomiosta, Johanna toteaa.

MIKÄ ON VAIKUTTAJAMEDIA?

Vaikuttajamedia on uuden ajan mediatalo, jossa yhdistyvät vaikuttajamarkkinointitoimisto ja vaikuttajaverkosto, jonka parissa työskentelee markkinoinnin, sosiaalisen median ja tapahtumatuottamisen ammattilaisia.

Vaikuttajaverkosto koostuu Vaikuttajamedian omista bloggaajista ja muista vaikuttajista. Vaikuttajamedia toimii bloggaajien yhteistyökumppanina tarjoten bloggaajille tukea, koulutuksia, tapahtumia ja kaupallisia yhteistöitä. Vaikuttajamediaan kuuluu myös vaikuttajatapahtumat, jotka ovat suunnattu pienille- ja keskisuurille yrityksille ja brändeille. Vaikuttajamedian verkkosivut ja blogit aukaistaan 1.11.2018.

Lisätietoja

Johanna Varis, Vaikuttajamedia Suomi

Founder, Chief Operating Officer
0407740191, johanna@vaikuttajamedia.fi

Eveliina Ylönen, Vaikuttajamedia Suomi

Founder, Influencer Manager & Creative Director
0449808208, eve@vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *